03:40 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
0 05
Βρείτε μας

H πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς πολιτών άνω των 85 ετών τίθεται σε λειτουργεία από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να αρχίσουν τα ραντεβού εμβολιασμού όσον αφορά τους πολίτες άνω των 85 ετών με βάση την προτεραιοποίηση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται.

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το σχετικό μήνυμα και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους προαναφερθέντες λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει από Δευτέρα γίνεται με βάση την προτεραιοποίηση της αρμόδιας επιτροπής και αφορά περίπου 100.000 άτομα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, σειρά έχει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
Tags:
ΕΟΔΥ, ηλικιωμένοι, COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK