23:54 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2483)
0 02
Βρείτε μας

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού, μετά και το άνοιγμα σχολείων και τομέων της οικονομίας.

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας το επόμενο δίμηνο, με φόντο και το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την απελευθέρωση τομέων της οικονομίας.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OΡΕΝ, σημείωσε πως έχουν γίνει υπολογισμοί για την πορεία του ιού για τους επόμενους έξι μήνες και θα σταλούν εντός της ημέρας στο Υπουργείο Υγείας.

Σημείωσε πως η μικρή μείωση στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες οφείλεται και στο ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των τεστ που γίνονται.

«Περιμένουμε μία μικρή αύξηση τις επόμενες μία με δύο ημέρες» είπε και σημείωσε πως η αύξηση θα «σταθεροποιηθεί την επόμενη εβδομάδα λόγω του lockdown».

Ωστόσο, από το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα φανεί ο αντίκτυπος του «οποιουδήποτε ανοίγματος».

«Το πιο σημαντικό δεν είναι οι αριθμοί, αλλά ποια πίεση θα υπάρξει στο σύστημα Υγείας» υπογράμμισε, εξηγώντας πως αυτός θα είναι και ο παράγοντας που θα κρίνει το εάν η κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα μέτρα.

«Τίθεται ένα θέμα με το άνοιγμα δημοτικών και προφανώς το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων, προφανώς, το άνοιγμα του click away, των βιβλιοπωλείων…» ανέφερε.

Εν συνεχεία στάθηκε στα αριθμητικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα και ενημέρωσε πως έως τα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα είναι περί τα 1.000, στα μέσα του επόμενου μήνα θα φτάσουν στα 1.500, ενώ έως και τα τέλη του μήνα θα είναι 2.000.

«Εκεί θα έχει μπλοκάρει το σύστημα Υγείας, θα βλέπουμε τους υγειονομικούς να βγάζουν κραυγές συναγερμού» είπε και αναφέρθηκε πως η πληρότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στο 59%.

«Τότε θα πρέπει να δούμε πιο σκληρά μέτρα» διαπίστωσε.

Σχολεία

Όσον αφορά στην απόφαση για άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής από την ερχόμενη Δευτέρα, σημείωσε πως θα έκανε «θετική διαφορά το άνοιγμα στις 25 Ιανουαρίου όλων των σχολείων, με την έννοια να έχουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα για το τι συνέβη στις γιορτές».

«Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον για να δούμε τι θα συμβεί σήμερα και αύριο για τα κρούσματα» ανέφερε και έκρινε πως ένα άνοιγμα στις 25 θα ήταν «πιο ασφαλές».

«Αν δεν ανοίγανε δημοτικά, αν μπορούσαμε να πάμε για μεγάλο διάστημα με τηλεκπαίδευση, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη» σημείωσε και ζήτησε να αργήσει το άνοιγμα του εμπορίου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2483)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, lockdown, νοσοκομείο, σύστημα υγείας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK