02:26 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
0 01
Βρείτε μας

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Αναλυτικά ο τρόπος που κλείνουμε ραντεβού.

Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού όσον αφορά τους πολίτες άνω των 85 ετών με βάση την προτεραιοποίηση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά η διαδικασία που θα ξεκινήσει από Δευτέρα αφορά περίπου 100.000 άτομα.

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το σχετικό μήνυμα και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους προαναφερθέντες λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Πως κλείνουμε το ραντεβού για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τους εξής τρόπους:

  • Πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  • Επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Να σημειωθεί, ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
Tags:
ηλικιωμένοι, COVID-19, πλατφόρμα, κορονοϊός, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK