04:40 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1059)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

Για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων, από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, μίλησε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

Σε ό,τι αφορά τη βεβαίωση μετακίνησης που είναι απαραίτητη, η ίδια επεσήμανε ότι ισχύει το έντυπο μετακίνησης από την προηγούμενη φορά και θα ισχύει για όλο το σχολικό έτος. 

Πέρα από τη βεβαίωση, απαραίτητη είναι και η αποστολή του κωδικού «4» με SMS στο 13033.

Όσον αφορά στην ώρα προσέλευσης των μαθητών, που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ποικίλει, η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στις σημερινές συσκέψεις των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της κι εκείνοι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερωθούν οι γονείς».

Μάλιστα, σε σχέση με τι επιφυλάξεις για τις «κόκκινες» περιοχές, ενόψει του ανοίγματος των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, η ίδια τόνισε: «Θέσαμε στην επιτροπή το θέμα των κόκκινων περιοχών, μελετήθηκε με προσοχή και για πολύ ώρα και η Επιτροπή απεφάνθη ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και στις κόκκινες περιοχές, με πολύ μεγάλη προσοχή».

Παράλληλα, σχετικά με το πότε θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε πως γίνονται συνεχείς συζητήσεις, εντούτοις ακόμη δεν υπάρχει εισήγηση.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση, θα δούμε τι θα μας πει η επιτροπή και ανάλογα θα λάβουμε αποφάσεις» ανέφερε.

Θέμα:
Lockdown (1059)
Tags:
13033, κωδικός, lockdown, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK