11:23 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1182)
0 03
Βρείτε μας

Η άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να γίνει βήμα - βήμα, όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Τσακρής.

Στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων βρίσκονται τα σενάρια για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά και του λιανεμπορίου, όπως είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, την ώρα που η προσοχή στρέφεται σήμερα στην κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών για το μέλλον του lockdown.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει βήμα - βήμα, κάτι που ισχύει και για τα σχολεία. 

Μάλιστα, ανέφερε ότι το σενάριο να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον, και το λιανεμπόριο τουλάχιστον μια έβδομα μετά αναμένεται να εξεταστεί από την επιτροπή. 

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, το λιανεμπόριο, ο ίδιος έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση», η οποία θα κριθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε εάν σημειωθούν προβλήματα σε περιοχές, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τοπικά μέτρα στο πρότυπο των lockdown.

«Η απόφαση για το λιανεμπόριο θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί το ρίσκο, αλλά και τα οφέλη» τόνισε. 

«Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα με τον σωστό τρόπο, ώστε οι οποίες κινήσεις να μη συνεισφέρουν στο επιδημικό κύμα που έχουμε μπροστά μας σε εξέλιξη» υπογράμμισε, συνοψίζοντας τις επιφυλάξεις των ειδικών σε σχέση με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ένα βιαστικό άνοιγμα στον αριθμό των κρουσμάτων.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Τσακρής, η μεταδοτικότητα του ιού αναμένεται να είναι μεγαλύτερη τους επόμενους δύο μήνες, «κάτι που πρέπει να συνεκτιμήσουμε». 

Θέμα:
Lockdown (1182)
Tags:
λιανεμπόριο, Γυμνάσιο, Λύκειο, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, πανδημία, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK