19:39 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1119)
0 12
Βρείτε μας

Νέα αεροπορική οδηγία υποχρεώνει σε επταήμερη καραντίνα όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε νέα αεροπορική της οδηγία ανακοινώνει πως όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα. 

Η NOTAΜ, αφορά, όπως τονίζεται, «όλες τις αφίξεις επιβατών από διεθνή αεροπορικά δρομολόγια», ενώ επεκτείνονται έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα όλες οι τρέχουσες απαγορεύσεις.

Η νέα απόφαση

Όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα έως και την 21η Ιανουαρίου «από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα επτά ημερών, υποχρεωτικά, στην κατοικία ή τον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα Passenger Locator Form (PLF).

Εάν ταξιδέψουν στην Ελλάδα για μικρότερο, των επτά ημερών, διάστημα, τότε η καραντίνα θα αφορά το σύνολο αυτού του διαστήματος. 

Επιπλέον, οι επιβάτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το PLF. 

Ειδική πρόβλεψη για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη.

Παράλληλα και προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από τη Βρετανία, θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. 

Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Η επέκταση των μέτρων

Αναφορικά με την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων, σημειώνονται τα εξής:

  • Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Επίσης, οι επιβάτες θα κάνουν δειγματοληπτικό τεστ κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα
  • Παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση του Passenger Locator Form στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Αφορά όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης, υποχρεωτική παραμένει η συμπλήρωση και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.
  • Επεκτείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

Επιπλέον:

  • Όλες οι πτήσεις που έρχονται από Αλβανία ή Βόρεια Μακεδονία θα προσγειώνονται μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Παραμένει το ανώτατο όριο εισόδου των 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ. Αφορά όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.
  • Σε ισχύ παραμένει η NOTAM για τη Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.
  • Παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Θέμα:
Lockdown (1119)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK