14:23 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1063)
0 01
Βρείτε μας

Υψηλής προτεραιότητας χαρακτήρισε, για κοινωνικούς λόγους, τα σχολεία ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Τι είπε για τη μετάλλαξη του ιού.

Την ανάγκη να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία υπογράμμισε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει «να κάνουμε ό,τι μπορούμε». 

Μιλώντας στο OΡΕΝ, χαρακτήρισε τα πράγματα «αρκετά ασταθή» για να γίνουν προβλέψεις για την πορεία, ενώ υπογράμμισε το ρίσκο που περιέχει κάθε άνοιγμα.

«Κοινωνικά, τα σχολεία είναι υψηλής προτεραιότητας. Είναι μεγάλο το κόστος να μένουν τα παιδιά στο σπίτι» σημείωσε.

Για το click away και εν γένει το λιανεμπόριο τόνισε ότι είναι άλλης προτεραιότητας, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενη τη διαφαινόμενη αύξηση στα κρούσματα. 

Σχετικά με το λιανεμπόριο ανέφερε: «Το εμπόριο είναι άλλης προτεραιότητας. Από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι πρέπει να μάθουμε να ψωνίζουμε με ραντεβού».

«Φαίνεται ότι έχουμε μία μικρή αύξηση στα κρούσματα. Αυτό είναι αναμενόμενο. Τις συνέπειες από τα Θεοφάνεια θα τις δούμε αργότερα».

Σχολίασε ότι: «Δεν έχουμε μάθει να μπλοκάρουμε τον ιό με τη συμπεριφορά μας. Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες κοινωνικά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Τέλος σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει δημιουργήσει πολλά ζητήματα, ειδικά στη Βρετανία, τόνισε: «Με απασχολούν μεταλλάξεις που προκαλούν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παγκοσμίως δεν ελέγχουμε τον ιό».
Θέμα:
Lockdown (1063)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK