20:49 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Στον ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ελληνική Επανάσταση του 1821 αναφέρθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ.

Για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 μίλησε ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μάσλοβ σε συνέντευξή του στο OΡΕΝ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία.

Όπως τόνισε, η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας έγινε σε ρωσικό έδαφος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον φιλέλληνα, όπως τον χαρακτηρίζει, αυτοκράτορα Αλέξανδρο Α’, ο οποίος όρισε ως επιτετραμμένο για τα ελληνικά θέματα στη ρωσική αυλή τον Ιωάννη Καποδίστρια, που τότε ήταν μέλος της διπλωματικής υπηρεσίας της Ρωσίας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη Ρωσία ιδρύθηκε και λειτουργούσε το 1814 η Φιλική Εταιρεία. Όντας μεγάλος φιλέλληνας ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Α΄ περιέλαβε στα καθήκοντα του Ιωάννη Καποδίστρια, που ήταν στη ρωσική διπλωματική υπηρεσία, τις υποχρεώσεις του επιτετραμμένου επί των υποθέσεων της Ελλάδας στη ρωσική αυλή» επισήμανε ο κ. Μάσλοβ.

Σημειώνοντας ότι από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης η Ρωσία επιδίωκε η Οθωμανική Πύλη να τηρήσει τις συμφωνίες που έδωσαν δικαιώματα στους Ορθόδοξους κατοίκους της.

«Η Υψηλή Πύλη όμως επέλεξε τον δρόμο της κλιμάκωσης και τον Ιούλιο του 1821 όλη η ρωσική διπλωματική αποστολή αποχώρησε από την Κωνσταντινούπολη σε ένδειξη διαμαρτυρίας» σχολίασε ο Ρώσος πρέσβης.

Δείτε τι δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

Tags:
Αντρέι Μάσλοβ, Ρωσία, Ελλάδα, Ελληνική Επανάσταση 1821
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK