13:04 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Στη δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου […] πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων των νόμων τους».

Απεργία πείνας προτίθεται να αρχίσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι ουδέποτε μεταφέρθηκε από την Κασσαβέτεια στον Κορυδαλλό όπως προέβλεπε ο νόμος, αλλά βρέθηκε απευθείας στις φυλακές Δομοκού

«Αφού επιμένουν στον νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, για θάψει την 17Ν , και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά.

Στη δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου […] πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων των νόμων τους». 

«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι' αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνησή του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας» σημειώνει.

Κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον του και συνεχίζει λέγοντας ότι «η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας».

Tags:
φυλακές Κορυδαλλού, φυλακές, 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK