01:24 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ νεαροί που κατηγορούνται για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) Δημήτρη Μπουραντώνη. Περιοριστικοί όροι στους τέσσερις.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι οκτώ νεαροί (επτά άνδρες και μία γυναίκα) που συνελήφθησαν για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) Δημήτρη Μπουραντώνη.

Στους τέσσερις επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως υποστήριξαν, δεν στοιχειοθετούνται οι σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ αρνούνται κάθε εμπλοκή και συμμετοχή τους στην αποτρόπαιη ενέργεια σε βάρος του πρύτανη. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Οκτωβρίου, φορώντας κουκούλες και γάντια, ομάδα περίπου 15 αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο προκαλώντας φθορές, αντιδρώντας στις κινήσεις κατά των καταλήψεων.

Μάλιστα, τράβηξαν και φωτογραφία από τον βασανισμό του πρύτανη.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ περικυκλωμένος από τους καταληψίες, που του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

«Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο» είχαν γράψει στην ανακοίνωσή τους οι δράστες της επίθεσης.

Tags:
συλλήψεις, νεαροί, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ, επίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK