02:32 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2461)
0 02
Βρείτε μας

«Το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας» τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μπορεί ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού να έχει αρχίσει στην Ελλάδα, ωστόσο από τη στιγμή που βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, η τήρηση των μέτρων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Σε αυτό εστίασε και το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, σημειώνοντας πως η χώρα μας κινείται σε «πράσινα» επίπεδα σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας.

Ακολούθως, αφού έκανε λόγο για μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια και σταδιακή υποχώρηση που δείχνει η πίεση στο σύστημα υγείας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στις ΜΕΘ, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν επιβαρυμένες.

Προσέθεσε μάλιστα πως το σύστημα υγείας εξακολουθεί να αποσυμπιέζεται, ωστόσο τις τελευταίες δέκα ημέρες η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης δεν δίστασε να αναφερθεί στους δύο λόγους που προβληματίζουν τους ειδικούς, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

«Το γεγονός ότι βγαίνουμε από μια περίοδο σχετικής χαλαρότητας, καθώς και ότι οι επόμενοι δύο μήνες αναμένονται να είναι ψυχρότεροι, μας δημιουργούν ιδιαίτερο προβληματισμό για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη σημασία της τήρησης των μέτρων μέχρι να επέλθει η ανοσία από τους εμβολιασμούς.

«Η μόνη λύση είναι η προσήλωση στα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ατομικής υγιεινής, η χρήση της μάσκας. Όλα αυτά θα μας επιτρέψουν να περάσουμε τους επόμενους μήνες χαλαρά, μέχρι η εμβολιαστική κάλυψη λειτουργήσει ως φρένο στην επέκταση της πανδημίας» τόνισε.

Καταλήγοντας, έκανε λόγο για ψευδή αίσθηση ασφάλειας, απευθύνοντας έκκληση για υπομονή.

«Είναι λογικό μετά τις γιορτές να αισθανόμαστε χαλάρωση αλλά και μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Δεν είμαστε όμως ακόμα εκεί και θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή» ανέφερε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2461)
Tags:
lockdown, COVID-19, πανδημία, καραντίνα, κορονοϊός, Γκίκας Μαγιορκίνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK