08:07 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1102)
0 13
Βρείτε μας

Ο κ. Αθηναγόρας εκτίμησε ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η αντιπαράθεση Εκκλησίας - κυβέρνησης με «μια απλή συνεννόηση».

Την πεποίθησή του πως η εκκλησία τηρεί τα υγειονομικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σάββατου, ο κ. Αθηναγόρα επεσήμανε πως από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο και έπειτα «η εκκλησία τηρεί πιστά τα υγειονομικά μέτρα», ενώ «η μόνη εξαίρεση έγινε, κατόπιν συναίνεσης της κυβερνήσεως, ήταν για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια».

Αναφερόενος στον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε πως «η εικόνα που έχω για το Ίλιον αλλά και γενικά είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα», συμπληρώνοντας παράλληλα πως η ΔΙΣ, είχε επιστήσει την προσοχή στους ιεράρχες για την τήρηση των μέτρων.

Τέλος, οι εκκλησίες σε περιοχές όπως η Δράμα, η Κοζάνη, η Σιάτιστα, ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα και η Ελευσίνα, παρέμειναν κλειστές «λόγω της ευθύνης που ανέλαβαν οι εκεί μητροπολίτες».

Θέμα:
Lockdown (1102)
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος, ΝΔ, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος, χριστιανισμός, χριστιανός, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, lockdown, εκκλησίες, Εκκλησία, Θεοφάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK