01:54 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1081)
0 06
Βρείτε μας

Την ανάγκη για προσεκτικά βήματα σχετικά με την επαναλειτουργία των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Η χώρα παραμένει σε αυστηρό lockdown ως τις 18 Ιανουαρίου, ενώ από Δευτέρα ανοίγουν δομές τις πρωτοβάθμιες εκπαίδευσης, με τον καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπο Γώγο, να τονίζει πως το σταδιακό άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνει με προσοχή.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπόλοιπες δραστηριότητες και θα πρέπει να ακολουθηθούν λίγα και αργά βήματα: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Μάλιστα, ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμησή του πως από τα μέχρι τώρα δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα.

Για την επαναλειτουργία επιπρόσθετων δραστηριοτήτων επεσήμανε πως: «δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, κάτι που θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα, τονίζοντας πως τον Ιανουάριο: «θα πάμε με ήπια βήματα», ενώ αναφορικά με τα εμβόλια, στόχος είναι μέχρι της 15 του μηνός να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

«Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο MEGA προειδοποιεί για το τρίτο της πανδημίας.

«Αν ακούω ότι οι νεκροί είναι λίγοι, δεν πήραμε κανένα μάθημα. Βιώσαμε ανείπωτη τραγωδία. Δεν έχει κάνει με αριθμούς, αλλά με οικογένειες. Να μη πάθουμε τα ίδια Φεβρουάριο και Μάρτιο. Να προσέξουμε τον Γενάρη. Ο ιός είναι εδώ δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο ιός ολοκληρώνει το κύκλο του τον Μάρτιο» τόνισε.

Σε ότι αφορά στην Θεσσαλονίκη και εν γένει την βόρεια Ελλάδα, που έως τώρα επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα υπήρξε τον Οκτώβριο.

«Τότε έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα και δεν λήφθηκαν. Δεν υπολογίστηκε το ιικο φορτίο και η διασπορά. Αφέθηκε ο ιός και έκανε μεγάλη καταστροφή. Ακόμα την βιώνουμε» σημείωσε, υποδεικνύοντας την αργή αποκλιμάκωση των εισαγόμενων στις ΜΕΘ αλλά και όσων εκδημούν από την COVID-19.
Θέμα:
Lockdown (1081)
Tags:
μέτρα προστασίας, Μέτρα, lockdown, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, καταστήματα, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, ψώνια, click away
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK