06:54 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1068)
0 03
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για τα μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων.

Ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στο προσεχές άνοιγμα των σχολικών μονάδων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό βήμα για την επιστροφή σε μια κανονικότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ αναφέρθηκε στον τρόπο που λειτουργούν τα σχολεία στη Σουηδία εν μέσω της πανδημίας.

«Η Σουηδία ακολούθησε ένα περίεργο μοντέλο και ουδέποτε έκλεισε τα σχολεία της. Έγινε μελέτη πόσα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ήταν λιγότερο από ένα παιδί ανά 100.000 παιδιά. Το παράδειγμα της Σουηδίας αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες», σημείωσε ο υφυπουργός μιλώντας στο MEGA.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τεστ μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία, ο κ. Συρίγος τόνισε υπάρχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα που καλό είναι να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα, που προβλέπει δωρεάν τεστ για όλους όσοι προσέρχονται.

«Θέλουμε να υπάρχει αρκετός κόσμος που θα το παρακολουθεί. Λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα. Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε με τους γονείς. Γι' αυτό τώρα θα λειτουργήσουν με ωράριο που θα επιτρέπει οι μαθητές να βγαίνουν κατά ομάδες, ώστε να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τον χρονικό ορίζοντα επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων, ο κ. Συρίγος επεσήμανε πως όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

«Δεν είναι σωστό εμείς να προτρέξουμε. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ιδίως με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αντιλαμβάνομαι ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι να δει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι μια διαρκής διαδικασία. Έχουμε ένα φυσικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται και πρέπει να προσαρμόζεις την άμυνά σου ανάλογα με αυτό που βλέπεις» κατέληξε ο υφυπουργός Παιδείας.
Θέμα:
Lockdown (1068)
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, Λύκειο, Γυμνάσιο, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, άνοιγμα σχολείων, δημοτικό σχολείο, κλειστά σχολεία, σχολείο, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK