01:02 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 23
Βρείτε μας

Στους εμβολιασμούς, τα μέτρα προστασίας αλλά και στο τρίτο κύμα της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται στην συρρίκνωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας ενώ η εικόνα της χώρας μας βελτιώνεται.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και με μία ήπια κάλυψη του εμβολιασμού, 40-50%, που θα έχουμε πετύχει το καλοκαίρι, θα δούμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας. Τα μέτρα ατομικής προστασίας θα τα ξεφορτωθούμε, όταν δούμε τα νούμερα να πέφτουν δραματικά. Ίσως από τον Μάιο και μετά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο lockdown, επεσήμανε πως αυτό λειτουργεί προπαρασκευαστικά και ενδεχομένως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα της COVID-19, τονίζοντας πως υπάρχει μία πιθανότητα να δούμε άνοδο των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, τόνισε πως είναι δύσκολο να κάνουμε εκτίμηση για το πότε θα σταματήσει το sms, ενώ βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και θέλουμε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των γιορτών.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι πιθανό να δούμε τα κρούσματα του καλοκαιριού σύντομα, όμως θα πρέπει να υπάρξει και ταυτόχρονα αποσυμπίεση των νοσοκομείων, με τους διασωληνωμένους να συρρικνώνονται αλλά όχι με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Για τα εμβόλια, τόνισε πως η παραγωγή δεν έχει φτάσει ακόμη στα ιδανικά επίπεδα ενώ δεν πιστεύει πως ο εμβολιασμός στην χώρα μας θα ολοκληρωθεί για όλο τον πληθυσμό, πριν το καλοκαίρι.

«Συγχρόνως με το άνοιγμα του καιρού θα πέσει και η μετάδοση και θα δούμε ίσως και μηδενισμό σε κάποιες χώρες. Ακόμη και αν δεν δούμε μηδενισμό στη δική μας χώρα, έχουμε καλή πιθανότητα να διατηρήσουμε την επιδημία σε πολύ μεγάλη ύφεση. Θεωρώ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού, αφήνοντας μία μικρή πιθανότητα πάντα, γιατί οι ιοί μπορούν να μας εκπλήξουν, αν ένα στέλεχος διαφύγει του εμβολίου. Αυτό δεν το θεωρώ πολύ πιθανό. Είναι ένα σενάριο που συζητείται αρκετά, αλλά νομίζω ότι έχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να συμβεί, λιγότερο από 5%» υποστήριξε μεταξύ άλλωνο καθηγητής.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
μετακινήσεις, μετακίνηση, απαγόρευση κυκλοφορίας, καραντίνα, νέα μέτρα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, 13033, SMS, διασωληνωμένοι, νεκροί, θάνατοι, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, Γκίκας Μαγιορκίνης, COVID-19, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK