20:58 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Μπογιές και συνθήματα σε επτά σούπερ μάρκετ έγραψαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα της πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με μπογιές σε επτά καταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παρεμβάσεις σε καταστήματα Lidl στις περιοχές Κάτω Πατήσια, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, Αμπελόκηποι, Γούβα, Ν. Ηράκλειο και...

Δημοσιεύτηκε από Ρουβίκωνας - Ούτε Βήμα Πίσω στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021

Ειδικότερα, πέταξαν κόκκινες μπογιές στις προσόψεις των σούπερ μάρκετ, ενώ έγραψαν και συνθήματα.

Στο κείμενο με την ανάληψη ευθύνης για τη δράση τους αναφέρουν πως αφορμή για την επίθεση στάθηκε: «η απόλυση στον Πύργο μιας εργαζόμενης, μητέρας τριών παιδιών, που μάλιστα τα μεγαλώνει μόνη της. Αφού την κάλεσαν στην… κουζίνα, όπου όλως τυχαίως δεν έχει κάμερες, της ανακοίνωσαν, μετά από πέντε χρόνια εργασίας, κι αφού την είχαν αναγκάσει να μετακινηθεί για ένα διάστημα σε κατάστημα στη Ζάκυνθο, παρόλο που είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, την απόλυσή της χωρίς ουσιαστικό λόγο, αφού στην επίμονη απαίτησή της να μάθει γιατί απολύεται, απαντούσαν ασαφώς και αορίστως. Σα να μην έφτανε αυτό, στην άρνησή της να υπογράψει την προφανώς αναίτια και καταχρηστική απόλυσή της, απάντησαν εκβιάζοντάς την ότι δε θα πάρει αποζημίωση, την απείλησαν, και δεν την άφηναν να φύγει».
Tags:
γκράφιτι, επίθεση, συνθήματα, μπογιές, Σούπερ μάρκετ, Ρουβίκωνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK