10:25 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1162)
0 03
Βρείτε μας

Επιφυλακτικοί αναφορικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για τη σταδιακή άρση του lockdown, εμφανίζονται οι ειδικοί.

Τo lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, ενώ δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία ανοίγουν από αύριο, με τους λοιμωξιολόγους να  επικεντρώνονται στο πώς θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της χώρας.

O Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επεσήμανε πως στοίχημα είναι πάντα το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας.

«Για τα μαγαζιά και τις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες, θέλουμε να ανοίγουν τμηματικά ώστε να έχουμε έλεγχο της κατάστασης. Είναι απόλυτα σαφές ότι είμαστε σε μία ισορροπία ανάμεσα στην υγεία και την οικονομία. Σχηματικά το λέω. Πρέπει αφενός να έχουμε ασφάλεια και από την άλλη και η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει. Καταστρέφονται άνθρωποι και μαγαζιά, είναι σαφές αυτό», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας πως: «καλό είναι κανείς να προλαμβάνει. Μπορεί να προβλέψει την αύξηση των κρουσμάτων και να ανοίγουν οι δραστηριότητες τμηματικά. Αυτό είναι το σχέδιο».

Από την πλευρά του, ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής αναφέρθηκε στο ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός κρουσμάτων ώστε να οδηγηθούμε στην άρση της καραντίνας.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ιδιαίτερα σε ποσοστά και διαδικασίες που έχουν και διαφορετικό χρονισμό. Σίγουρα θέλουμε να υπάρχει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, σίγουρα θέλουμε να μην υπάρξει πίεση στις μονάδες Covid και μια βελτιωμένη κατάσταση στις ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Παράλληλα, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο OPEN υπογράμμισε πως οι ειδικοί έχουν μεγάλη ανησυχία για το ιικό φορτίο των γιορτών.

Επίσης, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι «στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουν άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, χαρακτήρισε «υψηλού ρίσκου το άνοιγμα των δημοτικών» και συμπλήρωσε πως προτιμούσε να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζει ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει το λιανεμπόριο, αντί του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων.

«Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση» επισημαίνει.
Θέμα:
Lockdown (1162)
Tags:
καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, σχολείο, νέα μέτρα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, καταστήματα, click away, ψώνια, λιανεμπόριο, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, κορονοϊός, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK