20:34 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1119)
0 02
Βρείτε μας

Την παράταση του αυστηρού lockdown σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την παράταση του αυστηρού lockdown στην Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και την Κάλυμνο μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το βράδυ της Κυριακής.

Ως γνωστόν, πρόκειται για τους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, τους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τις κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και την Κάλυμνο.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις συγκεκριμένες περιοχές, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και εκτός της νήσου Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κλπ).

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, προβλέπεται:

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Επίσης, η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τέλος, θα υπάρξει επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 445 νέα κρούσματα κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 36 νέοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 353.

Θέμα:
Lockdown (1119)
Tags:
πανδημία, COVID-19, Κάλυμνος, Ροδόπη, Κοζάνη, Δυτική Αττική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κρούσματα, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK