05:48 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 12
Βρείτε μας

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών.

Από σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού ατόμων άνω των 85 ετών για το εμβόλιο του κορονοϊού. Με αυτόν τον τρόπο, κάνει πρεμιέρα η δεύτερη φάση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αναμένεται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού περισσότερα από 100.000 άτομα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Στην απογευματινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης –είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο Υπουργείο Υγείας– θα γίνει η παρουσίαση της πλατφόρμας και αμέσως μετά θα αρχίσει η λειτουργία της.

Πώς μπορούν να δουν οι πολίτες εάν ανήκουν σε ομάδα προτεραιότητας

Σημειώνεται πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπορέσουν οι πολίτες να δουν εάν ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας. Αυτοί είναι οι εξής:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό τους στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034). 

Πώς προγραμματίζεται το ραντεβού

Για να μπορέσουν οι πολίτες να κανονίσουν το ραντεβού για το εμβόλιο και σε περίπτωση που είναι εγγεγραμμένοι στην  άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ένα αυτόματο μήνυμα το οποίο πρέπει μόνο να ενεργοποιήσουν όπως αναφέρεται παρακάτω:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ, μπορούν να το κάνουν μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.  

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, εμβολιασμός, ηλικιωμένοι, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK