03:01 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2490)
0 01
Βρείτε μας

Για επιστροφή σε κάποια κανονικότητα με το άνοιγμα των σχολείων κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Επιστροφή σε κάποια κανονικότητα χαρακτηρίζει το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ανοίγει, υπάρχει το επιδημιολογικό ρίσκο, που παρατηρείται από τους ειδικούς για να μην υπάρξει έξαρση.

Κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει στη συνέχεια με τα σχολεία, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου.

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Αρκουμανέας έκανε γνωστό ότι μέχρι και χτες είχαν εμβολιαστεί 44.000 άτομα, πως θα παραληφθούν 430.000 δόσεις μέσα στον Ιανουάριο και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς, από τον Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη» είπε.

Για την πιθανότητα να ληφθούν εμβόλια και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμβόλια, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται και δίνει τα εμβόλια και δεν μπορούν να γίνουν διμερείς συμφωνίες.

Υπενθύμισε δε πως όσοι εμβολιάζονται, αυτόματα το σύστημα τους δίνει το ραντεβού για τη δεύτερη δόση σε 21 μέρες.

Τέλος, σχετικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της και πως μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Tags:
πανδημία, εμβόλια, εμβόλιο, ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK