Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος των σχολείων αφήνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος τονίζει πως οι αποφάσεις το επόμενο διάστημα θα είναι εβδομαδιαίες.
Συγκεκριμένα, ερωτώμενος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 εάν μπορεί τα σχολεία να κλείσουν ξανά, τόνισε: «Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Την περίοδο που μπαίνουμε, τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα».
«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ» προειδοποίησε και συνέχισε: «Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες… Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αθήνας».
Παραδέχθηκε πως το άνοιγμα των σχολείων θα έχει «επίδραση» στην κατάσταση, «αλλά έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων» εξήγησε.
Ολοκληρώνοντας ζήτησε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες που είναι πιθανό να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, «να μην πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου εάν έχει πολύ κόσμο και να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλο».
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)