12:52 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1150)
0 04
Βρείτε μας

Ο Νίκος Σύψας αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» νέου κλεισίματος των σχολείων, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα γύρω από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος των σχολείων αφήνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος τονίζει πως οι αποφάσεις το επόμενο διάστημα θα είναι εβδομαδιαίες.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 εάν μπορεί τα σχολεία να κλείσουν ξανά, τόνισε: «Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Την περίοδο που μπαίνουμε, τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα».

Έκανε λόγο για διαφορετικές αποφάσεις και επέμεινε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για «πισωγύρισμα», αλλά θα γίνει μία προσπάθεια «να προλάβουμε την πανδημία».

«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ» προειδοποίησε και συνέχισε: «Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες… Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αθήνας».

Παραδέχθηκε πως το άνοιγμα των σχολείων θα έχει «επίδραση» στην κατάσταση, «αλλά έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων» εξήγησε.

«Σε κάθε, όμως, περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο. Θα πλησιάζουν το σχολείο με το παιδί και μόλις έχουν επαφή με την πόρτα, να αφήνουν το παιδί να πάει μόνο του και να το παρακολουθούν» είπε ακόμη και ζήτησε να «αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού».

Ολοκληρώνοντας ζήτησε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες που είναι πιθανό να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, «να μην πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου εάν έχει πολύ κόσμο και να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλο».

Θέμα:
Lockdown (1150)
Tags:
άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, Νίκος Σύψας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK