13:35 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Οργισμένοι εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν περιλαμβάνεται ο κλάδος τους στις κατηγορίες των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν πρώτοι κατά του κορονοϊού.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης για τον αποκλεισμό τους από τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την απόφαση προσβλητική και απαράδεκτη καθώς, όπως λένε, ο κλάδος τους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επαφής με τους πολίτες από την αρχή της πανδημίας.

«Σας θυμίζουμε πως οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση. Σας τονίζουμε ότι όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας αυξάνεται. Βρισκόμαστε, δηλαδή, συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και δυστυχώς ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας».

Στην επιστολή τους καταγγέλλουν τη στάση αυτή και επισημαίνουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τη συνεργασία πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα δημόσιας υγείας.

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σάς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και σας γνωρίζουμε ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι με τον αποκλεισμό μας. Τέτοιες ενέργειες, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα δημόσιας υγείας» καταλήγουν χαρακτηριστικά.
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, εμβολιασμός, επιστολή, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK