04:28 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι φαρμακοποιοί ήταν εξαρχής στην προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, διαμηνύει το Υπουργείο, στον απόηχο των αντιδράσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσημες ανακοινώσεις, εντός των επόμενων ημερών, για τους εμβολιασμούς των φαρμακοποιών, προανήγγειλε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από μέρους του κλάδου σχετικά με το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών.

Όπως διαμηνύει το Υπουργείο Υγείας, διαβεβαιώνοντας τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), οι φαρμακοποιοί ήταν εξαρχής στην προτεραιότητα του Υπουργείου για εμβολιασμό κατά της COVID-19 και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις

Το συγκεκριμένο ζήτημα έθεσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Yγείας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. 

Την ένταξη των φαρμακοποιών στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό ζήτησε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), επισημαίνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας έχουν συμβάλει καθοριστικά με την καθημερινή παρουσία τους στον πάγκο, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας εξίσου σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί». 

Παράλληλα, επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν, από την πλευρά τους, και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης για τον αποκλεισμό τους από τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την απόφαση προσβλητική και απαράδεκτη καθώς, όπως λένε, ο κλάδος τους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επαφής με τους πολίτες από την αρχή της πανδημίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, φαρμακοβιομηχανία, φαρμακείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK