00:56 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2458)
0 02
Βρείτε μας

«Η πανδημία δεν έχει φύγει» εξήγησε η κα Γκάγκα, ενώ ξεκαθάρισε πως το διάστημα όπου ο καιρός είναι κακός και οι άνθρωποι μαζεύονται σε κλειστούς χώρους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης.

Την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της COVID-19 εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία».

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, παράλληλα, συνέκρινε τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα με την αντιφασιστική συγκέντρωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, όπου οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ότι στο νοσοκομείο φτάνουν πολίτες που βρέθηκαν σε μαζέματα 10 ατόμων στις γιορτές χωρίς μάσκες, ενώ στη μεγάλη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο στη δίκη της Χ.Α και ενώ οι επιστήμονες ανησυχούσαν, ο συνωστισμός δεν μετατράπηκε σε έξαρση κρουσμάτων καθώς πάρα πολύς κόσμος φορούσε μάσκα και βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο.

«Όταν έγινε η δίκη της Χρυσής Αυγής, μαζεύτηκαν πολλές χιλιάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια. Εμείς είχαμε τρομάξει στα νοσοκομεία, αλλά δεν το είδαμε ευτυχώς να μετατρέπεται (σ.σ. η συγκέντρωση) σε κρούσματα το επόμενο 15ήμερο-20ήμερο στην Αθήνα. Ήταν γιατί ήταν εξωτερικός χώρος και πολλοί φορούσαν μάσκες» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ίδια, η Αθήνα «πέρασε» το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όμως η κατάσταση παραμένει επίφοβη καθώς είναι μια μεγάλη περιοχή και σε περίπτωση έξαρσης θα είναι και πολύ μεγάλα τα νούμερα των μολύνσεων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα, καθώς θα φανεί αν θα υπάρξουν μολύνσεις από την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2458)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Εφετείο Αθηνών, εφετείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK