21:40 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2451)
0 01
Βρείτε μας

«Παίζει ρόλο ποιο κομμάτι του λιανεμπορίου θα ανοίξει, το ίδιο ισχύει και για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Εγώ ήθελα ανοιχτά σχολεία για να μην υπάρχουν ανισότητες, αλλά να γίνει με ασφάλεια» τονίζει η κα Λινού.

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως υπάρχει πιθανότητα για έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως πως υπάρχει μεγάλη διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας, γι' αυτό περιοχές εμφανίζουν ξαφνικά πολλά κρούσματα, εκφράζοντας παράλληλα φόβου για ερχομό τρίτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι γίνονται λίγα τεστ και ιδιαίτερα rapid που δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα μοριακά.

«Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι φαίνεται διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας. Το άλλο είναι ότι τα τεστ είναι ακόμα λίγα. Πολλά έχουν αντικατασταθεί από rapid tests που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία, κυρίως σε ασυμπτωματικούς. Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξήγησε πως υπάρχει σημαντική μείωση σε θανάτους και σε εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και πάλι αυτοί οι αριθμοί «εκφράζουν τις συνθήκες πριν τρεις εβδομάδες».

«Κάθε φορά να εκτιμάται η πιθανότητα του κινδύνου, κι αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες στη συγκεκριμένη περιοχή, από τη διάρκεια στην οποία εκτίθενται οι άνθρωποι, αν δηλαδή είναι ένα μικρό μαγαζί, ένας εργαζόμενος κι ένας πελάτης, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από ένα μεγάλο κατάστημα με 50 άτομα» πρόσθεσε η ειδικός.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2451)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, rapid test, test, τεστ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK