19:36 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Απεβίωσε σήμερα ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης σε ηλικία 77 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης σε ηλικία 77 ετών. Eίχε ζήσει για πολλά χρόνια στο Παρίσι όπου εργάστηκε ως συγγραφέας, αλλά και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Le Monde».

 Το 2007, του απονεμήθηκε το «Grand prix du roman de l'Académie Française» (βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας) για το βιβλίο του «Ap. J.-C» που στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο «μ.Χ.».

Το πρώτο έργο του που γράφτηκε στη μητρική του γλώσσα, είναι το «Τάλγκο», κυκλοφόρησε το 1982 και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να σημειώνει επιτυχία. Το 2017 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας από το τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Θα θυμόμαστε για πάντα το πηγαίο χιούμορ του, τη δοτικότητα και την καλοσύνη του, και θα διαφυλάττουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη το λαμπρό λογοτεχνικό του έργο που θα παραμείνει όμοια αγέραστο με το νεανικό του πνεύμα» αναφέρουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο σε ανάρτηση στο Facebook.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποχαιρετούν με οδύνη τον αγαπημένο φίλο και σπουδαίο συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη που έφυγε σήμερα...

Δημοσιεύτηκε από Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
Tags:
Βασίλης Αλεξάκης, συγγραφέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK