15:06 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2485)
0 01
Βρείτε μας

«Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν είναι στο πεδίο γνώσης για το πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά» δήλωσε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

«Δεν είμαι ιδίατερα απαισιόδοξος» τόνισε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «η κατάσταση τείνει βελτιούμενη, αλλά με αργούς ρυθμούς».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανάγκη για σταδιακή επάνοδο.

Παράλληλα, σχολίασε ότι θα πρέπει να δούμε την επίδραση των εορτών στα κρούσματα.

Για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε ότι όπως «έχει κατά κόρον λεχθεί ότι η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα», αλλά σημείωσε ότι «πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη».

«Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν είναι στο πεδίο γνώσης για το πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά» υπογράμμισε για το άνοιγμα της αγοράς.

Εξηγώντας ότι το «πολύ που μπορεί να πει η επιτροπή είναι εάν το άνοιγμα είναι συμβατό με την επιδημιολογική κατάσταση», επισήμανε ότι η κυβέρνηση ρωτάει την επιτροπή και οι λοιμωξιολόγοι απαντούν.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι κακό να δημιουργείται η εντύπωση πως θα έχουμε σύντομα τα εμβόλια, αφού υπάρχει παγκόσμια έλλειψη και συμπλήρωσε πως «πρέπει να υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης για το ποιος θα κάνει το εμβόλιο».

«Μεγαλύτερη ευπάθεια έχουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, περισσότερο από τα άτομα που έχουν οποιαδήποτε άλλα επί μέρους νοσήματα» επισήμανε.

Δείτε τι δήλωσε ο καθηγητής:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2485)
Tags:
νοσοκομεία, COVID-19, γιατροί, επιτροπή, πανδημία, κρούσματα, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK