04:18 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 01
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων ενημέρωσε για το εάν είναι δυνατή η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων ενημέρωσε πως είναι δυνατή η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού και στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Οι ελληνικές βιομηχανίες διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, είπε στον ΣΚΑΪ, αλλά οι διαδικασίες παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 είναι συγκεκριμένες.

Για να μεταφέρουν οι εταιρείες παραγωγής, όπως η Moderna ή η Pfizer, τον φάκελο με τη διαδικασία παραγωγής, τη τεχνογνωσία και την πρώτη ύλη, θα απαιτούνταν τουλάχιστον 12 - 18 μήνες προκειμένου να γίνει η μετατροπή των χώρων για την παραγωγή εμβολίων.

«Εάν αρχίζαμε 1η Φεβρουαρίου, θα μπορούσαμε μετά τον Σεπτέμβρη του 2022 να έχουμε εμβόλια ελληνικής παραγωγής - μάλλον ελληνικής αποδέσμευσης, στην αγορά. Δεν μπορεί να γίνει επ’ ουδενί πιο πριν. Είναι μια διαδικασία που είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη».

Με δεδομένο τούτο, η χώρα μας δεν θα μπορούσε να παράξει εμβόλια εντός του έτους, αλλά η ελληνική βιομηχανία θα είχε τη δυνατότητα να παίξει ρόλο στη διαδικασία εάν οι εμβολιασμοί γίνονταν ετήσιοι.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
εμβολιασμός, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK