23:12 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1118)
0 01
Βρείτε μας

Για το πότε αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στη χώρα μας, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σήμερα οι εμβολιασθέντες αναμένεται αν ξεπεράσουν τις 50.000 και στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχει εμβολιασθεί άνω από το 70%, ποσοστό που θα εξασφαλίσει και την ανοσία.

«Στην Ελλάδα θα έχουμε όλα τα εμβόλια τα οποία έχει συμφωνήσει η ΕΕ να έχουν τα κράτη-μέλη. Όποιο εμβόλιο έρχεται στην Ελλάδα, ταυτόχρονα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες και βέβαια οι ποσότητες είναι αναλογικές του πληθυσμού» τόνισε.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει κανένας πολίτης χωρίς εμβόλιο εφόσον το χρειάζεται και πως οι δομές του κράτους είναι όλες προσανατολισμένες στο πρότζεκτ του εμβολιασμού προκειμένου να εμβολιασθεί το σύνολο του πληθυσμού.

«Το σύστημα υγείας είναι σε καλή κατάσταση, άντεξε στην πίεση και προετοιμάζεται για πιθανή δυσμενή εξέλιξη της πανδημίας. Ενισχύσαμε το σύστημα σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικούς πόρους, συνεχίζουμε να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, γιατί μπορεί να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας» τόνισε.

Τις επόμενες μέρες ανοίγουν νέες κλίνες ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία, υπάρχει ήδη προσωπικό που έχει προσληφθεί για τις μονάδες αυτές, αλλά θα αναπτύξουμε και άλλες μονάδες στην κατεύθυνση ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, που χρειάζεται μόνιμες λύσεις».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1118)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, Υπουργείο Υγείας, υγεία, εμβόλια, εμβόλιο, Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK