02:55 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1142)
0 02
Βρείτε μας

Για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου στο επόμενο διάστημα μίλησαν ο Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας και ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και πώς μπορεί να γίνει αυτό αναφέρθηκαν μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. 

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε καμία δραστηριότητα με απόλυτη ασφάλεια. Σε κάθε άνοιγμα θα υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, το θέμα είναι να είναι μικρή» τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τους ίδιους το λιανεμπόριο, ιδίως τα μικρά καταστήματα, πρέπει να λειτουργήσει με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια.

«Το πώς θα λειτουργήσει εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε εμείς ως πολίτες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα και πρέπει να ανοίξουν κάποια μαγαζιά με click away και τα υπόλοιπα με ραντεβού, όπως παραδείγματος χάρη τα μαγαζιά ένδυσης.

Ο κ. Καφούνης, συμφωνώντας τόνισε τα εξής:

«Οφείλουμε και εμείς να ακουγόμαστε. Λέω μια γνώμη που εκφράζει και την κοινή γνώμη πλέον. Δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει».

Όπως είπε, το λιανεμπόριο είναι ένας ενιαίος κλάδος, άρα θα πρέπει να ανοίξει οριζόντια.

«Να λειτουργήσει με αυστηρούς όρους. Να επανεξετάσουμε τη λειτουργία των σουπερμάρκετ. Γίνεται χαμός στους δρόμους».
Θέμα:
Lockdown (1142)
Tags:
πανδημία, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, καταστήματα, λιανεμπόριο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK