01:16 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σειρά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες.

Πλήθος προβλημάτων έχουν προκληθεί από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σχεδόν το σύνολο της χώρας από τις πρώτες πρωινές ώρες, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου στην περιοχή της Αρίσβης, στη Ροδόπη, όπου στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να τον προσεγγίσουν με βάρκα. Ο άνδρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από την κτηνοτροφική του μονάδα όταν ξέσπασε η κακοκαιρία.

Παράλληλα, πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Ροδόπης, με τα μεγαλύτερα να εντοπίζονται στους Δήμους Μαρωνείας Σαπών και Αρριανών.

«Φουσκωμένα» είναι, όμως, όλα τα ποτάμια στον νομό Ροδόπης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Τα νερά υπερπηδούν τις κοίτες και χύνονται σε δρόμους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Πλημμύρες στη Ροδόπη λόγω κακοκαιρίας
© Φωτογραφία : fonirodopis.gr
Πλημμύρες στη Ροδόπη λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα και στην Κομοτηνή

Προβλήματα, όμως, καταγράφονται και στην Κομοτηνή, όπου η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για κατολισθήσεις.

Συγκεκριμένα, κατολισθήσεις κατεγράφησαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης και δη στο ύψος του «Καρανίκτερε», με τους οδηγούς να καλούνταν να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με το inkomotini.news, όγκοι νερού διατρέχουν τον οικισμό Τσιφλίκι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, με αποτέλεσμα να απειλούνται σπίτια. 

Προβλήματα στην Κομοτηνή από την κακοκαιρία
© Φωτογραφία : inkomotini.news
Προβλήματα στην Κομοτηνή από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει μπει ο νομός Έβρου, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν πλημμυρίσει δρόμοι αλλά και μερικά σπίτια.

Επικίνδυνη κρίνεται η κατάσταση στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, αναφέρει το evros-news.gr.

Οι οδηγοί που κινούνται από την Αλεξανδρούπολη προς την Ορεστιάδα και αντίστροφα, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού σε πολλά σημεία του κάθετου άξονα τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Σε Λύρα και Κορνοφωλιά και Αμόριο Σουφλίου, τα νερά έχουν φτάσει σχεδόν στο ύψος του δρόμου.

Το ποτάμι στα Λουτρά της Αλεξανδρούπολης έχει υπερχειλίσει και προβλήματα εντοπίζονται σε δεκάδες σπίτια στο χωριό Μικρό Δέρειο.  Οι υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν αν χρειαστεί.

Ανεμοστρόβιλος στην Άρτα

Περιοχές της Άρτας επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο, οποίος προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε δεκάδες σπίτια.

Συγκεκριμένα, ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα Θεοδώριανα, ένα ορεινό χωριό της Άρτας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, αναφέρει το epiruspost.gr.

Ορισμένα εξ αυτών, μάλιστα, έχουν μείνει χωρίς στέγη, καθώς παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους.

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν και στους Μελισσουργούς, όπου παρασύρθηκαν κεραμίδια από στέγες και μπαλκόνια ενώ έπεσαν κι αρκετά δένδρα.

Προβλήματα στην Ήπειρο από την κακοκαιρία
© Φωτογραφία : epirus-tv-news.gr
Προβλήματα στην Ήπειρο από την κακοκαιρία

Πολλά ήταν και τα προβλήματα που υπήρξαν στο οδικό δίκτυο, καθώς μεταξύ άλλων ντελαπάρισε μία νταλίκα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους Θεσπρωτίας

Οι κάμποι Κορύτιανης, Βρυσσέλας και Παραποτάμου στη Θεσπρωτία έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες καθώς πλημμύρισε ο ποταμός Καλαμάς.

Χιλιάδες ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή, αποθήκες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και σπίτια βρίσκονται μέσα στη λίμνη, ενώ χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Tags:
ανεμοστρόβιλος, Άρτα, Έβρος, Θεσπρωτία, Κομοτηνή, Ροδόπη, καιρός σήμερα, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK