17:17 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 16
Βρείτε μας

Στη δημοσιότητα το ψηφιακό πιστοποιητικό που παρέχεται στους πολίτες αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όσοι λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να παίρνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου.

Τα στοιχεία αυτά θα αφορούν το πότε εμβολιάστηκε αλλά και άλλες πληροφορίες.

Το (ψηφιακό) πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του
© Φωτογραφία
Το (ψηφιακό) πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του

Στο έγγραφο καταγράφεται το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ζητά ο πρωθυπουργός

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την υλοποίηση ενός σχεδίου για την παροχή πιστοποιητικού σε όσους πολίτες της ΕΕ εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζει στην «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη», καθώς «εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στη μάχη για τον περιορισμό του ανθρώπινου και οικονομικού κόστους της πανδημίας της COVID-19».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει επίσης πως ενώ «δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
πιστοποιητικό εμβολιασμού, φωτογραφία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK