16:46 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Εκκλησία της Ελλάδας προγραμματίζει 261 εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των δύο αιώνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Το πρώτο επίσημο τηλεοπτικό σποτ για τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821 παρουσίασε η Εκκλησία της Ελλάδος, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η προβολή έγινε στην «Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων» του Συνοδικού Μεγάρου. Το μήνυμα της ταινίας «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον» αφορά στις 261 συνοδικές και περιφερειακές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Εκκλησία στις κατά τόπους Μητροπόλεις της, για τη συμπλήρωση των δύο αιώνων από την έναρξη του Αγώνα του 1821.

Τον μακαριότατο συνόδευαν οι μητροπολίτες: Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος. Επίσης, παρέστησαν στην εκδήλωση ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης.

Tags:
Ελληνική Επανάσταση 1821, Επανάσταση 1821, Εκκλησία της Ελλάδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK