03:34 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 12
Βρείτε μας

Οι εμβολιασμοί σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας σχεδιάζεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 4.500 άτομα από 75 δομές.

Ο εμβολιασμός περίπου 4.500 ατόμων σε 75 δομές ηλικιωμένων βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως κατέστη σαφές και στη διάρκεια της σημερινή επίσκεψης της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγάπη» στη Νέα Ιωνία. 

Η συγκεκριμένη δομή ήταν μία από τις 12 που, βάσει του σχεδιασμού, ήταν στη λίστα εμβολιασμού ηλικιωμένων και εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για σήμερα.

Οι εμβολιασμοί σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και έως το τέλος της εβδομάδας σχεδιάζεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 4.500 άτομα από 75 δομές.

Όπως δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου, «ο προγραμματισμός ακολουθείται αυστηρά και ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων, καθώς και των φροντιστών τους, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Έως τώρα, οι εμβολιασμοί γίνονται χωρίς προβλήματα και οι υγειονομικοί των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς, δεν έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές παρενέργειες. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας είναι πρόθυμοι, συνεργάσιμοι και χαρούμενοι, που προχωρούν προς την "Ελευθερία"».

Η ίδια ξεναγήθηκε στο δωμάτιο όπου γίνονται οι εμβολιασμοί και γνώρισε κάποιους από τους φιλοξενούμενους, ενώ ανάμεσα στους ωφελούμενους που θα εμβολιαστούν, είναι και η γηραιότερη φιλοξενούμενη σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, η κυρία Ελευθερία, γεννηθείσα στις 12/4/1903 και επομένως 117 ετών.

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
COVID-19, πανδημία, ηλικιωμένοι, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK