10:09 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1162)
0 03
Βρείτε μας

Να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν έσπευσαν, από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα, 60.000 πολίτες. Το σήμα για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών δόθηκε με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, με προτεραιότητα μεταξύ των πολιτών του γενικού πληθυσμού να έχουν τα άτομα άνω των 85 ετών.

Στα 60.000 ανέρχονται τα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι αυτή την ώρα, από χθες το απόγευμα, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, στο emvolio.gov.gr.

Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα 56.232 άτομα που αντιστοιχεί στο 0,54% του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Στόχος είναι να πραγματοποιούνται 30.000 εμβολιασμοί καθημερινά.

Προτεραιότητα έχουν οι πολίτες άνω των 85 ετών, σε αυτή τη φάση. 

Όσον αφορά στον προγραμματισμό των ραντεβού, εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού με τους εξής τρόπους:

  • Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν με τα στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. 
  • Ή να επιβεβαιώσουν το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.  

Να σημειωθεί ότι για την πλατφόρμα, απαιτείται η χρήση των κωδικών του Taxisnet. Στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ αρκεί κανείς να πάει με τον ΑΜΚΑ του και με την ταυτότητά του.

Στο τέλος κάθε μίας από αυτές τις διαδικασίες, θα πρέπει κανείς να έχει έναν κωδικό.

Στην άυλη συνταγογράφηση ο κωδικός είναι ένας αριθμός, με τον οποίο θα πρέπει να μεταβούν οι πολίτες στο κέντρο του εμβολιασμού.

Στα φαρμακεία, στα ΚΕΠ και στην πλατφόρμα θα παράγεται ένας κωδικός που λέγεται QR code. Θα πρέπει οι πολίτες να τον εκτυπώσουν ή να τον έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και με αυτόν τον κωδικό στο εμβολιαστικό κέντρο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1162)
Tags:
ραντεβού, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK