02:12 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1097)
0 02
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για μια πιθανή έκρηξη των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα, εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

Δεν είναι καλά τα νούμερα από τα λύματα και είναι και άλλα νούμερα που ανησυχούν, σχολίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομείο έχει την τάση αυξάνεται, η ηλικία των κρουσμάτων χαμηλώνει» τόνισε μιλώντας στο OPEN.

Όπως εξήγησε, οι νέοι άνθρωποι πάνε έξω και μολύνονται και συνεχίζεται η μόλυνση ενδοοικογενειακά.

Ο κ. Σύψας εξέφρασε τον φόβο του ότι ενδεχομένως να υπάρξει απότομη επιδημιολογική έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθύμισε δε πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι επικίνδυνοι μήνες.

Κληθείς να απαντήσει πως πήρε την έγκριση η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων ο κ. Σύψας απάντησε πως σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται ένα ρίσκο και υπενθύμισε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Η επιτροπή συνεκτίμησε το όφελος σε σχέση με το ρίσκο για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής σημείωσε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση.

Δεν παρέλειψε τέλος να σημειώσει πως υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση.

 

Θέμα:
Lockdown (1097)
Tags:
λιανεμπόριο, σχολεία, σχολείο, πανδημία, Θεσσαλονίκη, Αττική, κρούσματα, κορονοϊός, Νίκος Σύψας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK