08:52 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

O καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε σήμερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Για το αποτέλεσμα των γιορτών, και συγκεκριμένα για τα Θεοφάνεια που δεν έχει φανεί ακόμα πόσο επίπτωση είχανε, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. 

Ο ίδιος εξήγησε πως υπάρχει το ρίσκο να υπάρχει μεγάλη επίπτωση, αλλά σημείωσε είναι ότι είναι μόνο μια μέρα, όποτε αν δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων, ελπίζει να μην σταθεροποιηθεί αλλά να μειωθεί πάλι και λόγω του νέου lockdown.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανέφερε ότι «νομίζω ότι θα πρέπει να "ανοίγει" η Ελλάδα καθώς δεν είναι πολύ κλειστή και το lockdown αυτό δεν αποδίδει όπως πρέπει, και επειδή δεν λειτουργεί όπως πρέπει, μιλάμε για μεταδόσεις που γίνονται μέσω "παρανομιών" των κανόνων του lockdown. Πρέπει να δοθεί στον κόσμο μια συντεταγμένη έξοδος η οποία να του επιτρέπει να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

Αναφορικά με το σχολεία τόνισε πως είναι καλό που ανοίγουν και πως ελπίζει ότι θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι η υπερ-οργάνωση δεν κάνει καλό και πως χρειάζεται να βάλουμε κάποιους βασικούς κανόνες και από κει και πέρα να γίνονται εμβολιασμοί μαζικά, διότι όταν προσπαθούσε να προτεραιοποιήσουμε την κάθε λεπτομέρεια καθυστερούμε πάρα πολύ για να βρούμε τον τρόπο και τη σειρά να γίνει αυτό.

Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να μπορούμε δηλαδή μετά τον Μάρτιο-πρίλιο που θα έρθουνε πολλές δόσεις μαζί, να γίνει ένας μαζικός εμβολιασμός.

Επίσης ανέφερε πως από τη στιγμή που μειώνεται ο ιός το καλοκαίρι λόγω του ήλιου και της θερμοκρασίας αλλά και του γεγονότος ότι κάνουμε περισσότερες δραστηριότητες εκτός, χρειαζόμαστε λιγότερο ποσοστό του πληθυσμού για να φτάσουμε στην ασπίδα ανοσίας.

Tags:
Αθήνα, πανδημία, κορονοϊός, lockdown, Μανώλης Δερμιτζάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK