09:06 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1061)
0 01
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολίασε την πιθανότητα ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Στο αν θα ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο ή τα σχολεία αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην παιδεία ή στην οικονομία που καταρρέει ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως η υγεία προηγείται.

Ο ίδιος απαντώντας για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, είπε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο.

«Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό».

Αναφορικά με το click away υποστήριξε πως σημειώθηκε ιδιαίτερη επιβάρυνση τις ημέρες των γιορτών και τα στοιχεία αυτά θα υπάρχουν προσεχώς.

«Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια-λύκεια». 

Να σημειωθεί πως οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, υπό αυστηρούς όρους, όμως.

Αναφορικά με το click in shop, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ. 

Ακόμη, είναι πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε ο πρόεδρος.

«Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας».
Θέμα:
Lockdown (1061)
Tags:
κορονοϊός, lockdown, ανοιχτά καταστήματα, καταστήματα, σχολεία, σχολείο, λιανεμπόριο, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK