09:59 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Συνολικά 1.000 ειδικοί φρουροί αναμένεται να προσληφθούν και να αναλάβουν τη φύλαξη των ΑΕΙ. Η απόφαση Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ομάδες φρούρησης των Πανεπιστημίων, σε όλη την χώρα, αποφάσισαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τον σχετικό διαγωνισμό, όπως και την εκπαίδευση των επιτυχόντων, θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία. Περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το θέμα αναμένονται σύντομα.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν οι δύο υπουργοί, με αφορμή την επικείμενη θέση σε διαβούλευση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ, με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

«Ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας»

«Τα πανεπιστήμια αποτελούν κρίσιμες δημόσιες υποδομές, που δέχονται απειλές ασφαλείας και προστασίας διεθνώς», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον απειλές, πέραν φυσικών καταστροφών, κυβερνοεπιθέσεων, κ.ά., όπως είναι η βίαιη δράση ορισμένων ομάδων, είπε ο ίδιος και τόνισε πως το νομοσχέδιο θα προσφέρει ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ασφάλειας των ΑΕΙ, επιχειρώντας να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια». 

24ωρη φύλαξη

Προ διαστήματος η υπουργός Παιδείας είχε αναφερθεί σε μερικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό επί του ζητήματος. 

«Συστήνεται ένα νέο ειδικό σώμα με αστυνομικές ιδιότητες το οποίο θα λαμβάνει ιδιαίτερη εκπαίδευση», είχε πει τον Νοέμβριο, σημειώνοντας πως η φύλαξη των χώρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι 24ωρη.

Tags:
ειδικοί φρουροί, ΑΕΙ, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK