20:30 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 10
Βρείτε μας

Σε ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων εν μέσω lockdown προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Μόνο εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εν μέσω lockdown, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, η συντριπτική πλειονότητα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων έχει παραδοθεί στους δικαιούχους φοιτητές και οι μεμονωμένες καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πόλεις οφείλονται στην υπερφόρτωση των εταιρειών ταχυμεταφορών και στις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα διανομής των συγγραμμάτων «ΕΥΔΟΞΟΣ» εντός της προθεσμίας, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση, εντός νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του εαρινού εξαμήνου, το υπουργείο επισημαίνει ότι πρόθεσή του είναι να υπάρξει ενιαία λύση για όλη τη χρονική περίοδο, προκειμένου να αποφεύχονται μαζικές μετακινήσεις.

Επίσης, ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών, που θα στελεχώσουν τις ομάδες φρούρησης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αποφάσισαν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τον σχετικό διαγωνισμό, όπως και την εκπαίδευση των επιτυχόντων, θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν οι δύο υπουργοί, με αφορμή την επικείμενη θέση σε διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστήμια, ΑΕΙ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK