01:43 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τη σύσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) προβλέπει το νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, που παρουσιάστηκε σήμερα από τη Νίκη Κεραμέως και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τη δημιουργία Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) προβλέπει το νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως ανακοινώθηκε για τον ΟΠΠΙ, προβλέπονται 1.000 οργανικές θέσεις, που θα κατανέμονται στα πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα μέλη της ΟΠΠΙ, θα έχουν ειδική εκπαίδευση από την ΕΛ.ΑΣ., στην οποία και θα υπάγονται, θα φέρουν ειδική στολή και θα συνεργάζονται με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του ΑΕΙ.

Η ομάδα θα έχει πλήρη αστυνομικά καθήκοντα, αλλά δεν θα φέρει όπλα.

«Με το νομοσχέδιο αυτό φέρνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ασφάλειας των ΑΕΙ, επιχειρώντας να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

Για την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο στον χώρο των ΑΕΙ. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, σε πανεπιστήμια που για παράδειγμα, συνορεύουν με πάρκα, η ελεγχόμενη είσοδος θα γίνεται στους εσωτερικούς χώρους.

Για το πειθαρχικό δίκαιο, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για πειθαρχικά παραπτώματα και πειθαρχικές ποινές, ενώ προβλέπεται και η σύσταση πειθαρχικού συμβουλίου φοιτητών.

Όπως έγινε γνωστό, τα παραπτώματα θα αφορούν από το αδιάβλητο των εξετάσεων, μέχρι και αξιόποινες πράξεις και προβλέπεται ένα πλαίσιο αντίστοιχων ποινών.

Tags:
Νομοσχέδιο, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, ΑΕΙ, πανεπιστήμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK