10:42 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1162)
0 10
Βρείτε μας

Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ψευδή δημοσιεύματα καθώς και ότι προβλήθηκαν παλαιότερα στιγμιότυπα από τον εορτασμό των Θεοφανείων ως φετινά.

Στο ΕΣΡ προσφεύγει η Εκκλησία καταγγέλλοντας ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Star και ΣΚΑΪ πρόβαλαν ως φετινά παλαιότερα στιγμιότυπα από τον εορτασμό Θεοφανείων, ενώ τονίζει ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ήταν ελάχιστες οι παρεκκλίσεις οι οποίες μεγεθύνθηκαν. 

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, δεν διαμαρτύρεται κατά όσων ασκούν κριτική, ακόμα και σκληρή, αλλά κατά όσων «με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους Ποιμένες και τον Λαό Της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

«Η Πίστη δεν είναι γεγονός ατομικό, σύμφωνα με τις προτεσταντικές αντιλήψεις, αλλά γεγονός σχέσης που βιώνεται κατ’ εξοχήν στην συλλογική Θεία Λατρεία (δημόσια λατρεία), η οποία αναγνωρίζεται ως ο τρόπος του να είναι κάποιος μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας» σημειώνει.

Εκφράζει τη λύπη της για τις «ανέξοδες, αντιλαϊκές και παρακμιακές επιθέσεις “επαναστατικής εθιμοτυπίας” εναντίον των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου». 

Μάλιστα, επισημαίνει ότι σύμφωνα με σχετική έκθεση για περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, το 2019 τα 504 από τα 524 περιστατικά ποσοστό 96% επί του συνόλου, αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σχετικά με τους εμβολιασμού αναφέρει ότι «η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα τόσο θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά κυρίως ιατρικό-επιστημονικό και αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον ιατρό του, χωρίς ο εμβολιασμός να συνιστά έκπτωση από την ορθή Πίστη και ζωή».

Σημειώνει άλλωστε ότι ήδη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου έχει εμβολιαστεί, εκπροσωπώντας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που δεν μπορούσε για ιατρικούς λόγους.

Θέμα:
Lockdown (1162)
Tags:
lockdown, κορονοϊός, εμβολιασμός, Θεοφάνεια, Ιερά Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK