10:58 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιοσημείωτη ήταν η δράση του απέναντι στη μάστιγα του κλάδου και της οικονομίας, το λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.

Πέθανε την Τρίτη ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος του κλάδου των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Δημήτρης Μακρυβέλιος.

Υπήρξε στη δεκαετία του 2000 πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, ενώ μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Μακρυβέλιος ήταν εκείνος που διεκδίκησε τη θεσμοθέτηση του πλαισίου για την απευθείας πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια, μεταρρύθμιση η οποία έδωσε διαπραγματευτική ισχύ στους βενζινοπώλες έναντι των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών.

Κατά τη θητεία του ως εκπρόσωπος του κλάδου των βενζινοπωλών υπερασπίστηκε με επιμονή τα συμφέροντα των επιχειρήσεων εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η δράση απέναντι στη μάστιγα του κλάδου και της οικονομίας, το λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.

Μέσα από αρθρογραφία, ομιλίες και δημόσιες παρεμβάσεις του δεν δίσταζε να καταγγείλει τους τρόπους και τα κυκλώματα της φοροδιαφυγής και της παράνομης διακίνησης αλλά και νοθείας των καυσίμων.

Συμμετείχε κατά τη διάρκειας της θητείας του ως εκπρόσωπος του κλάδου, σε διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μεταφορών για νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που αφορούσαν τον ανταγωνισμό, την οργάνωση του κλάδου των πετρελαιοειδών αλλά και της φορολογίας των καυσίμων.

Είχε γεννηθεί στην Αμαλιάπολη της Μαγνησίας και είχε σπουδάσει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Σχολή Μηχανικών.

Tags:
Δημήτρης Μακρυβέλιος, βενζινάδικο, πρατήριο υγρών καυσίμων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK