22:48 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2472)
0 13
Βρείτε μας

Στις «κόκκινες» περιοχές λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ έκανε γνωστό ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ μειώνεται.

Συνολικά επτά περιοχές δημιουργούν ανησυχία ως προς το επιδημιολογικό φορτίο και την αύξηση κρουσμάτων, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επικαλούμενος στοιχεία που του παρείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Οι περιοχές αυτές είναι οι περιφέρειες: Δυτικής Αττικής, Λέσβου, Βοιωτίας, Καλύμνου, Χαλκιδικής, Αργολίδας και Ροδόπης.

Με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων των τελευταίων επτά ημερών, καταγράφονται 657 κρούσματα ανά ημέρα με μέση ηλικία τα 46 έτη, κάτι που όπως σχολίασε ο υπουργός δείχνει τον τρόπο που μεταδίδεται η νόσος. 

Η αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στον κ. Κικίλια ο κ. Τσιόδρας, αύξηση κρουσμάτων στην περίοδο των τελευταίων επτά ημερών εμφανίζεται στις ηλικίες 35 έως 55 ετών. Να αναφερθεί ότι, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώθηκαν 671 νέα κρούσματα της COVID-19, 340 διασωληνωμένοι και 25 νέοι θάνατοι από κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημειώνεται μείωση στην κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά, «οι δείκτες βελτιώνονται αλλά όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε, υπάρχει σταθερή μείωση».

Έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι, μετά τη Βοιωτία και τη Λέσβο, σε σκληρό lockdown μπαίνει η Αργολίδα και η Σπάρτη. Στην απόφαση αυτή οδήγησαν τα ευρήματα, η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και τα δεδομένα της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2472)
Tags:
κρούσματα, Βασίλης Κικίλιας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK