00:53 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξήγησε τα τωρινά δεδομένα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσον αφορά τα ταξίδια στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης απέκλεισε κάθε πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποτελέσει προϋπόθεση προκειμένου να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ωστόσο ότι τόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο έχει δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, όσο και τα rapid tests που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι δύο «εργαλεία» που προσφέρουν τη δυνατότητα για τις μετακινήσεις «που πρέπει» φέτος το καλοκαίρι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι έχει ως στόχο να «ταρακουνήσει» τα νερά και να ενεργοποιήσει την Ευρώπη να κινηθεί προς μία κατεύθυνση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Τεστ θα γίνονται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μένει να φανεί με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής αν θα γίνονται σε όλους» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Για την ώρα, διευκρίνισε πάντως πως όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περνούν ελεύθερα, καθώς «δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τους πόρους που είναι συγκεκριμένοι, σε περιπτώσεις που δεν συνιστούν κίνδυνο».

Καταλήγοντας, ο υπουργός δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «έχουν αλλάξει οι συνήθειες των καταναλωτών, υπάρχει υγειονομική αβεβαιότητα και κανείς πια δεν κλείνει ταξίδι έξι ή οκτώ μήνες πριν».

Tags:
αεροπλάνο, ταξίδι, lockdown, καραντίνα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK