02:16 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2503)
0 04
Βρείτε μας

Η απάντηση του αντιπροέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στις καταγγελίες δημάρχων Κοζάνης ότι στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη προστέθηκαν κρούσματα του περασμένου Νοεμβρίου.

Στις καταγγελίες δημάρχων της περιοχής Κοζάνης για λάθος στοιχεία στα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), απάντησε ο αντιπρόεδρός του, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ είναι υπεύθυνος μόνο για την καταγραφή των κρουσμάτων και όχι για την εισαγωγή τους στο σύστημα.

«Ο ΕΟΔΥ δεν είναι σεφ για να μαγειρέψει, ούτε χαλκείο για να χαλκεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Είναι επιστημονικός οργανισμός που προσπαθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια να αποτυπώσει την πραγματικότητα» υπογράμμισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, η ευθύνη για την ενημέρωση του συστήματος είναι τα εργαστήρια όπου γίνονται τα τεστ και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τα τοπικά lockdown δεν λαμβάνεται με αποκλειστικό γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά είναι πολύπλευρη.

Αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν τελικά αυτά τα κρούσματα που καταγράφονται ετεροχρονισμένα, δεν περνούσαν στο σύστημα. «Δεν θα μας κατηγορούσατε για απόκρυψη;» σχολίασε.

Όπως είπε, η ετεροχρονισμένη καταγραφή είναι υπεύθυνη για ένα άλλο πρόβλημα, «καθώς δεν υπήρξε ιχνηλάτηση αυτών των κρουσμάτων όταν παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει διάδοση του κορονοϊού που θα μπορούσε να είχε περιοριστεί».

Δείτε τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2503)
Tags:
Κοζάνη, COVID-19, ΕΟΔΥ, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK