08:57 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2446)
0 11
Βρείτε μας

Η εικόνα της Ελλάδας αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού εμφανίζει βελτίωση όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ευρωπαϊκού CDC για τις τελευταίες 14 ημέρες.

Την ώρα που οι περισσότερες περιοχές της ΕΕ παραμένουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, «κόκκινο», λόγω της διασποράς του κορονοϊού, η Ελλάδα εμφανίζει βελτίωση, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται και οι μόνες «πράσινες» περιοχές

 

Σημειώνεται ότι στο «κόκκινο» συγκαταλέγονται χώρες όπου τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους. 

Η Ελλάδα και η Φινλανδία είναι οι μόνες χώρες στην «κίτρινη» κατηγορία, στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, η οποία σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Χάρτης διασποράς του κορονοϊού
© Φωτογραφία : ECDC
Χάρτης διασποράς του κορονοϊού

Η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου και νησιά του Αιγαίου, καθώς είναι οι μόνες περιοχές σε όλη την Ευρώπη που βρίσκονται στο «πράσινο».

Δείκτης θετικότητας
© Φωτογραφία : ECDC
Δείκτης θετικότητας

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι βελτιωμένη και στον δείκτη θετικότητας (κρούσματα/αριθμός τεστ), ο οποίος βρίσκεται κάτω από το 4%, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό και αφορούν στην προηγούμενη εβδομάδα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2446)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK