01:06 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2503)
0 01
Βρείτε μας

Υπέρ του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς αλλά με την προϋπόθεση πως θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους πολίτες, τάχθηκε η Μίνα Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα, καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, εμφανίζεται θετική στην σταδιακή επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με την προϋπόθεση πως θα εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19.

«Θα ήθελα σιγά σιγά να μπορέσουμε να ανοίξουμε, με την προϋπόθεση ότι θα κρατάμε τα μέτρα. Σχεδόν όλος ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, νομίζω ότι είμαστε πια ώριμοι να το κάνουμε» ανέφερε η κα Γκάγκα μιλώντας στο ΜΕGA.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Όσο είμαστε με συγκεκριμένο αριθμό σε κλειστούς χώρους και φοράμε τη μάσκα, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Μπαίνουμε ήδη σε καταστήματα τροφίμων χωρίς να έχουμε πολλά κρούσματα, με αυτόν τον ρυθμό τηρώντας τα μέτρα μπορούμε, νομίζω, να ανοίξουμε».

Ακόμη, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει αν θα κλείσουν ξανά, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση.

«Όσο κρατάμε τα μέτρα, τότε το ρίσκο μειώνεται. Είναι δύσκολο όταν έχει πολύ κρύο να κρατάς τα παράθυρα ανοιχτά, αλλά ένα ήπιο άνοιγμα πρέπει να κρατάμε. Φαντάζομαι ότι το κύμα του ψύχους θα περάσει στα μέσα της άλλης εβδομάδας» κατέληξε η ειδικός.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2503)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, lockdown, μέτρα προστασίας, νέα μέτρα, Μέτρα, καταστήματα, λιανεμπόριο, click in shop, click away
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK