05:23 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 0 0
Βρείτε μας

Φορείς της αγοράς και καταναλωτές αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία κλάδων του λιανεμπορίου ύστερα από την εισήγηση των ειδικών.

Τις ανακοινώσεις των αρχών που θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, για τη λειτουργία των καταστημάτων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των αριθμών των κρουσμάτων που δεν δείχνουν να υποχωρούν με την ταχύτητα που θα έπρεπε, αναμένουν τόσο οι άνθρωποι της αγοράς όσο και οι πολίτες-καταναλωτές, για το ποια μέτρα θα εφαρμοστούν τελικά όσον αφορά τη λειτουργία ορισμένων κλάδων του λιανεμπορίου.

Όπως έχει αναφερθεί τα προηγούμενα 24ωρα, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να υπάρξει κάποια κίνηση στην αγορά με τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων, όπως άλλωστε έδειξε η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away πριν από ορισμένες ημέρες.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης επεσήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης πως τα δεδομένα σήμερα, σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου -όταν είχε ανοίξει η αγορά μέσω του click away- είναι πολύ καλύτερα, σημειώνοντας πως ένας μήνας lockdown στοιχίζει στη χώρα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά την αγορά και τη λειτουργία της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί βάσει του εξαγγελθέντος σχεδίου: «Ανάλυση δεδομένων από την επιτροπή των ειδικών, εισήγησή τους και απόφαση από τον πρωθυπουργό».

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν με click away και ποια με click in shop

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, Πέμπτη, το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στην Επιτροπή των ειδικών την τελική του εισήγηση για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με την εν λόγω εισήγηση, προβλέπεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Ωστόσο, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία, η εισήγηση του υπουργείου προτείνει τη μέθοδο της αγοράς με ραντεβού, δηλαδή το click in shop, κατά την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος και να δοκιμάσουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, εννοείται πως αναμένεται να εφαρμοστούν με πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Παράταση στο άνοιγμα της εστίασης προτείνει ο καθηγητής Μαν. Δερμιτζάκης

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σε διάστημα τριών εβδομάδων από τώρα.

Ωστόσο, τόνισε πως θα πρέπει να ανοίξουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι. «Εάν η εστίαση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με θερμάστρες, τις οποίες διαθέτει ούτως ή άλλως λόγω των καπνιστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το άνοιγμα της σε τρεις εβδομάδες. Μόνο έξω όμως» είπε, χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό.
Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
lockdown, μέτρα προστασίας, Μανώλης Δερμιτζάκης, Χρήστος Ταραντίλης, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, επιτροπή, Κυβέρνηση, click in shop, click away, επιχειρήσεις, ανοιχτά καταστήματα, καταστήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK