05:32 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 11
Βρείτε μας

Ο προληπτικός μηχανισμός θα κινητηοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής να εμβολιαστούν όπου χάνονται ραντεβού.

Στη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης ραντεβού προχωρά το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μην υπάρξει καμία χαμένη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Όπως έκανε γνωστό ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία του μηχανισμού καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού. Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού».

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν έχει σχέση με την λίστα προτεραιοποίησης όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, δόση, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK